New Scientist is al jaren actief met een online boekenwinkel. Daarin worden boeken verkocht die in eigen beheer zijn uitgegeven. Maar ook boeken van derden, waar selectief naar is gekeken. Liggen ze in lijn met content in het magazine? Met de onderwerpen die on- en offline aan bod komen?

Begin van dit jaar heeft New Scientist gekozen voor de samenwerking met Boekwinkel.online. Boeken van derden worden door boekwinkel.online uitgeleverd aan consumenten. De bestaande webshop is volledig geïntegreerd met CleverConnected en met de aansluiting van Boekwinkel.online met het Centraal Boekhuis. Zo is niet alleen de logistiek gewaarborgd, maar dragen alle aankopen ook bij aan een verdere opbouw van de klantprofielen.

“In de praktijk verandert er voor de consument eigenlijk niets, behalve dat de boeken nu geleverd worden namens Boekwinkel.online in plaats van Veen Media,” aldus Alex Sieval. Hij is marketing & salesmanager bij New Scientist. “Die boekenkopers zijn voor ons belangrijk, want meer dan 30% van onze klanten is geen abonnee maar wel op een andere manier betalende klant bij Veen Media.”